Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1) Μέντα: Iδιότητες και Χρήσεις.

 

 Μέντα
 
 
Ένα από τα πιο διαδεδομένα αρωματικά φυτά.Η ιστορία της  Μέντας (mentha piperata) ,ξεκινά από την διασταύρωση του Δυόσμου (Mentha Spicata) και της Yδρομέντας ( Mentha Aquatica).Iδιαίτερο χαρακτηριστικό της Μέντας αποτελεί η μενθόλη, δροσιστική ουσία που την αναδεικνύει γευστικά.Η Μέντα χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική, φαρμακευτική και αρωματοθεραπεία.Αναλυτικότερα:
 
Mαγειρική : Η δροσιστική αίσθηση της μέντας, την έχει ταυτίσει με την χρήση της σε τσίχλες η καραμέλες.Αποτελεί ωστόσο, δημοφιλής επιλογή στην παρασκευή ποτών,όπως λικέρ και το γνωστό mojito.Δοκιμάστε την, φρέσκια σε σάλτσες, σούπες,πίτες και σαλάτες!Για να μην αλοιωθεί η δράση των αιθέριων ελαίων της από την υψηλή θερμοκρασία, ρίξτε την στο τέλος της μαγειρικής σας.Διανθίστε  με τα φύλλα της το παγωτό και την σοκολάτα σας, αναδεικνύοντας τα επιμέρους συστατικά τους.
 Φαρμακευτική: Γνωστή για την αντισηπτική της δράση, η μέντα συστήνεται για την καταπολέμηση της γρίπης, πονόλαιμου. Χρησιμοποιείστε την σε μορφή αφεψήματος, βράζοντας τα αποξηραμένα φύλλα της για αρκετή ώρα και πιέιτε την σε χλιαρή μορφή.Αποτελεί  επίσης εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών,κολικών,ναυτίας και ως χωνευτικό, λόγω των αντισπασμωδικών ιδιοτήτων την μενθόλης. Ανακουφίζει, επίσης από τον πονοκέφαλο και συμβάλλει στη συγκέντρωση.
 
Αρωματικό: Aρωματίστε το χώρο σας με φύλλα μέντας!Διατηρείστε την Μέντα σας σε ηλιόλουστο σημείο και βεβαιωθείτε ότι το χώμα της παραμένει υγρό.

+30 2310 822 022

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
σε όλη την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
για παραγγελίες άνω των 50 €

espa
© Copyright 2024 - smaragdokipos.gr - All rights reserved Developed by Blizz