Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συμβουλές για φύτευση σε γλάστρα

 

 Συμβουλές για επιτυχημένο φύτεμα σε γλάστρα!

1)Επιλέξτε αρχικά το φυτό σας και έπειτα διαλέξτε την κατάλληλη γλάστρα για το συγκεκριμένο φυτό, ανάλογα με τον όγκο, το ύψος και την έκταση του βάθους των ριζών του φυτού.

2)Επιλέξτε το κατάλληλο χώμα για το φυτό σας.Τα εσπεριδοειδή,τα λαχανικά,οι κάκτοι,οι ορχιδέες και τα οξύφυλλα φυτά(ορτανσίες,καμέλιες,αζαλέες,γαρδένιες,ροδόδεντρα) έχουν ανάγκη από ειδικό χώμα.

3)Τα φυτά έχουν ανάγκη αποστράγγισης. Για αυτό απαραίτητη μαζί με το χώμα είναι και η χρήση ελαφρόπετρας η περλίτη. Τοποθετείστε ένα στρώμα 3-4 πόντων(δύο δάχτυλα) ελαφρόπετρας στον πάτο της γλάστρας ,πριν ρίξετε το χώμα.Αν χρησιμοποιήσετε περλίτη ανακατέψτε μέσα στο χώμα, δημιουργώντας έτσι αφράτο χώμα που ευνοεί την  αποστράγγιση.

4)Προτείνουμε πέτρες καλλωπισμού πάνω στη επιφάνεια της γλάστρας σας, που επίσης προστατεύουν το χώμα σας από τον αέρα.

5)Προσέξτε πότε ποτίζετε!Αποφύγετε το πότισμα των φυτών σας όταν σημειώνονται ακραίες θερμοκρασίες.Όταν έχει πολύ ζέστη, ποτίζουμε πολύ νωρίς το πρωί ι η βράδυ ,όταν έχει πέσει η θερμοκρασία.Αν ποτίσουμε σε ώρες που επικρατεί καύσωνας και η ηλιακή ακτινοβολία είναι έντονη, υπάρχει κίνδυνος να καεί η ρίζα του φυτού μας η να βράσει η γλάστρα μας.Αντίστοιχα το χειμώνα ποτίζουμε μεσημέρι που η θερμοκρασία είναι υψηλότερη, γιατί σε συνθήκες πολύ χαμηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος να παγώσει η ρίζα του φυτού μας η να ραγίσει η γλάστρα μας.

 

        Καλή επιτυχία! 

+30 2310 822 022

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
σε όλη την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
για παραγγελίες άνω των 50 €

espa
© Copyright 2024 - smaragdokipos.gr - All rights reserved Developed by Blizz